Alexandru Slusari, despre terigversarea prezentării raportului privind investigarea „furtului miliardului” de către PG: „Încă un episod dubios din activitatea noii conduceri”

  • 11 Decembrie 2019 11:17
Alexandru Slusari, despre terigversarea prezentării raportului privind investigarea „furtului miliardului” de către PG: „Încă un episod dubios din activitatea noii conduceri”

Vicepreședintele Parlamentului și cel care a condus Comisia de anchetă privind frauda bancară, Alexandru Slusari, susține că prin amânarea prezentării raportului privind investigarea „furtului miliardului” „este o ofensă” adusă întregii țări.

De asemenea, potrivit lui Alexandru Slusari, la interviul din cadrul concursului pentru funcția de procuror general, Alexandr Stoianoglo a vorbit „cu atâta ardoare” despre acest subiect încât s-a creat impresia că vrea să dețină această funcție pentru a investiga în primul rând „furtul miliardului”.

„Iată că timp dedouă săptămâni Procuratura Generală nu a avut timp măcar să ceară toata informația pe acest dosar de la Procuratura Anticorupție. Am sentimente de deja viu. Cam aceleași argumente invoca în iunie Harunjen, când Comisia de anchetă solicita informația pe investigarea furtului miliardului. Tot se dă vina pe Procuratura Anticorupție”, a menționat Slusari. 

În același timp, deputatul ACUM se întreabă dacă Alexandr Stoianoglo nu ar fi putut „să intre în esența unui dosar de rezonanță, investigarea căruia este așteptată de țară timp de cinci ani, achitând anual fără nicio vină costurile duble ale acestui furt”.

„Și dacă ar apărea dubii privind rezultatele curente ale anchetei, era cazul de anunțat societate despre acest lucru. Fără bâlbâială de azi a Procurorului adjunct. Mai scurt, azi a fost încă un episod dubios din activitate a conducerii noi a Procuraturii Generale”, a conchis Alexandru Slusari.

Menționăm că Procuratura Generală va prezenta în Comisia parlamentară pentru securitate, apărare și ordine publică un raport privind investigarea sistemului bancar peste o lună.

Membrii comisiei urmau să audieze astăzi raportul, dar procurorul general adjunct, Ruslan Popov a declarat că noul procuror general, Alexandr Stoianoglo nu a reușit să studieze minuțios toate investigațiile și dosarele existente la această etapă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău