Alexandru Slusari: Datoriile CFM au crescut până la 765 milioane de lei, restanțele salariale constituind 91 de milioane de lei

  • 09 Martie 2021 16:14
Alexandru Slusari: Datoriile CFM au crescut până la 765 milioane de lei, restanțele salariale constituind 91 de milioane de lei

Datoriile întreprinderii de stat „Calea Ferată a Moldovei” (CFM) au atins suma de 765 de milioane de lei, în creștere cu 268 de milioane de lei comparativ cu luna ianuarie, restanțele salariile constituind 91 de milioane de lei. Despre aceasta a anunțat deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, după ședința Comisiei parlamentare de anchetă privind CFM.

„Azi eu nu am auzit soluții cum pot fi achitate datoriile fără intervenția statului. Conducerea entității este în disperare. Directorul interimar și vicedirectorii făceau mai multe declarații contradictorii. Actualul director interimar, desemnat după criterii politice, trebuie să plece. Este un lucru absolut evident pentru mine. Din nou am auzit că CFM zece ani a fost furată și a fost sursa de finanțare pentru diferite partide politice. Că au primit moștenire grea. Că nu au fost reforme. Asta noi cunoaștem și vom reflecta în raportul comisiei. Dar asta nu poate exonera de la responsabilitate pe domnul Onceanu, care conduce (temporar!) CFM aproape 15 luni”, a afirmat deputatul într-o postare pe Facebook. 
Astfel, Alexandru Slusari a menționat că s-a convenit ca mâine, 10 martie, să aibă loc o întrunire reprezentanții Ministerului Finanțelor pentru a discuta modalitățile eventuale de acordare a suportului financiar pentru CFM sau măcar achitarea datoriei de 174 milioane pentru construcția tronsonului Cahul-Gurgulești. 
 
Amintim că angajații CFM au protestat în urmă cu câteva zile, fiind nemulțumiți de faptul că nu și-au mai primit salariile de câteva luni și nu au cu ce să-și procure strictul necesar. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău