Alexandru Slusari: Colectăm semnături pentru ședința extraordinară a Parlamentului pe subiectul Aeroportului

  • 27 Decembrie 2019 08:49
Alexandru Slusari: Colectăm semnături pentru ședința extraordinară a Parlamentului pe subiectul Aeroportului

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, anunță că de astăzi începe colectarea semnăturilor pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului pe subiectul Aeroportului Internațional Chișinău, transmite IPN. Pentru aceasta este nevoie de 34 de semnături, iar 26 deja există, a anunțat deputatul la postul Jurnal TV.

În cadrul ședinței extraordinare ar urma să fie chemați la raport prim-ministrul, șeful Serviciului de Informații și Securitate, șeful Centrului Național Anticorupție, procurorul general și ministrul Justiției. 

Alexandru Slusari atenționează că securitatea Republicii Moldova este pusă în pericol și trebuie pus punct asupra statutului juridic al aeroportului. El susține că trebuie anulat contractul de concesionare a aeroportului, care a fost încheiat cu grave încălcări. Deputatul a spus că în acest context ar putea fi inițiată o moțiune  de cenzură sau organizate proteste.

Pe de altă parte, deputatul socialist Grigore Novac susține că în ceea ce-l privește pe noul beneficiar al companiei „Avia Invest”, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, „toate ițele duc spre aceleași persoane – Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc”.

„Avia Invest”, a dezmințit, ieri, aceste informații, subliniind într-un comunicat că beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd. este omul de afaceri rus Andrei Goncearenko, care urmează a fi inclus oficial, în calitate de beneficiar al companiei, în Registrul comercial al Ciprului. Tranzacția de transmitere a acțiunilor către noul investitor ar fi avut loc la 23 decembrie.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău