Alexandru Slusari: Anunțul lui Octavian Țîcu a fost mai mult o declarație politică

  • 19 Septembrie 2019 08:04
Alexandru Slusari: Anunțul lui Octavian Țîcu a fost mai mult o declarație politică

Anunțul deputatului Octavian Țîcu că părăsește fracțiunea Platformei DA din Parlament, dar totodată rămâne în blocul ACUM, este mai mult o declarație politică pentru că, din punct de vedere juridic, acest lucru nu este posibil. Declarația aparține președintelui fracțiunii Acum Platforma DA Alexandru Slusari.

Potrivit lui, anunțul lui Octavian Țîcu despre faptul că vrea să candideze la alegerile locale în municipiul Chișinău este o trădare față de liderul partidului, Andrei Năstase, care a anunțat anterior că va candida pentru fotoliul de la Primărie, transmite IPN.

„Pentru noi nu a fost o surpriză mare plecarea dânsului, dar a fost o surpriză neplăcută faptul că cu 10 minute înainte de ședința fracțiunii, dumnealui a venit și ne-a anunțat că pe lângă faptul că pleacă din fracțiune, are intenția de a candida la funcția de primar, fără să discutăm în prealabil. Dânsul a lipsit mult timp și chiar a revenit nu demult dintr-o deplasare. Păcat că Octavian nu a devenit parte componentă a echipei Platformei DA”, a afirmat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Deputatul nu ia în calcul ideea ca Andrei Năstase să se retragă din cursa pentru primăria Chișinău în favoarea lui Octavian Țîcu. „Noi considerăm că Octavian Țîcu, având posibilitatea mai mult decât suficientă să se manifeste în cadrul fracțiunii Platforma DA, a luat o decizie absolut greșită. Să-și asume toate consecințele. Fracțiunea are propria agendă, partidul are propria agendă, blocul ACUM are propriul candidat cu care noi mergem la înregistrare în Consiliul Electoral Chișinău”, a afirmat Alexandru Slusari.

Igor Munteanu, deputat în aceeași fracțiune, susține că Octavian Țîcu s-a purtat egoist. În loc să militeze pentru o cauză care aparține blocului ACUM, a mers pe un drum mai scurt și care, din păcate, nu aduce servicii pentru câștigul cauzei. „Iar cauza noastră este ca, după răsturnarea acestui regim piramidal al lui Plahotniuc, noi să construim instituții viabile, care să servească interesul public. Aici au avut loc marele divergențe și diferențe”, a afirmat Igor Munteanu.

Deputatul spune că simte o dezamăgire în gestul spectaculos al lui Octavian Țîcu, dar care nu va fi „letal” pentru campania electorală. Igor Munteanu afirmă că blocul ACUM va lucra în continuare consolidat pentru candidatul Andrei Năstase despre care consideră că va câștiga actualele alegeri.

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat ieri că părăsește fracțiunea ACUM Platforma DA, dar rămâne independent în cadrul blocului ACUM. De asemenea, a declarat că va candida pentru funcția de primar al Chișinăului la alegerile locale din 20 octombrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
28
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:6,2 m/s
Mon
25
Tue
24
Wed
19
Thu
20
Fri
20

Curs oficial BNM 05 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4339 -0.0000
USD 17.2272 -0.0000
RON 4.0205 -0.0000
UAH 0.6337 -0.0000
RUB 0.2448 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău