Alexandru Slusari a anunțat numele beneficiarilor de furtul miliardului

  • 20 Septembrie 2019 16:56
Alexandru Slusari a anunțat numele beneficiarilor de furtul miliardului

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea și investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a anunțat numele unor persoane și companii care au beneficiat de furtul miliardului. Într-o conferință de presă, Alexandru Slusari a declarat că a primit aceste documente abia astăzi de la Banca Națională, chiar dacă ele existau anterior și la Procuratura Generală.

În raportul Kroll figurează numele lui Vlad Plahotniuc, care este principalul beneficiar al furtului miliardului. Pe locul doi este gruparea lui Vlad Filat: sunt indicate sumele, companiile, el figurează cu câteva persoane din anturajul său. Aici este și Ilan Șor, Ilona Șor, Marina Tauber, Iurie Fotescu, aproape toată fracțiunea Partidului Șor din Parlament. Ei sunt și beneficiarii acestui furt, potrivit acestui document, chiar dacă nu este un document de anchetă.

Este aici, pe lângă grupul de la Unibank, Petru Lucinschi, Vladimir  Novosadiuk. Figurează în raport și numele lui Gabriel Stati, mai multe companii afiliate lui Vlad Plahotniuc. Este mare aici și rolul Olgăi Bondarciuc”, a declarat președintele comisiei parlamentare de anchetă, Alexandru Slusari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău