Alexandru Jizdan: Încă 13 posturi ilegale instalate de regimul de la Tiraspol au mai rămas în Zona de Securitate

  • 29 Iulie 2020 12:26
Alexandru Jizdan: Încă 13 posturi ilegale instalate de regimul de la Tiraspol au mai rămas în Zona de Securitate

Încă 13 posturi ilegale instalate de regimul de la Tiraspol au mai rămas în Zona de Securitate, a declarat astăzi președintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică, Alexandru Jizdan, după o ședință la sediul Serviciului de Informații și Securitate.

El a precizat că la ședința la care au participat conducerea SIS, ministrul Apărării, cel de Interne și vicepremierul pentru Reintegrare, fiecare instituție a prezentat rapoarte referitoare la acest subiect. Potrivit lui Alexandru Jizdan, din cele 37 de posturi ilegale amplasate inițial, ar mai fi rămas 13.

Totodată, el a anunțat că Biroul pentru Reintegrare a propus modificarea legislației în așa fel ca astfel de acțiuni ale forțelor separatiste din stânga Nistrului să poată fi penalizate.

Amintim că regimul separatist a instalat cel puțin 37 de posturi ilegale în zona de securitate, sub pretextul măsurilor epidemiologice. Potrivit Chișinăului, „instalarea acestor posturi reprezintă o sfidare nu doar a Acordului din 21 iulie 1992, ci și a celui de la Odessa, semnat la 20 martie 1998, care încă atunci condamna prezența grănicerilor în Zona de Securitate și stipula retragerea treptată a acestora”.

Opoziția, veteranii de război și experții au cerut în repetate rânduri acțiuni mai hotărâte din partea autorităților de la Chișinău, acuzate că cedează în detrimentul intereselor Republicii Moldova.

Ieri subiectul a fost discutat și în cadrul unei întrevederi dintre președintele Igor Dodon și liderul separatist ,Vadim Krasnoselski, iar Tiraspolul anunța că a retras mai multe posturi și ar mai fi rămas doar 11.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău