Alexandru Jizdan, despre Vlad Plahotniuc: O să găsiți puțină fericire astăzi în PD. Nu am vorbit cu el niciodată. Ce spune despre Igor Dodon

  • 17 Noiembrie 2019 20:01
Alexandru Jizdan, despre Vlad Plahotniuc: O să găsiți puțină fericire astăzi în PD. Nu am vorbit cu el niciodată. Ce spune despre Igor Dodon

Deputatul și ex-ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a comentat, în cadrul unuii interviu pentru „Europa Liberă”, „felul cum s-au războit Vladimir Plahotniuc cu Igor Dodon în vara acestui an”

„O să găsiți puțină fericire astăzi în Partidul Democrat în urma la ceea ce s-a produs. Războirea asta noi am prins-o în luna iunie, 7-8 iunie atunci am înțeles că cineva se războiesc între ei, doar știți că aceste tratative ele au fost foarte închise. Eu ca și Dvs. am văzut filmările în premieră , eu nu am participat la negocierile acestea , și oamenii care i-ați văzut în aceste filmări, acești oameni au știut ceea ce se întâmplă, mai mult nu au fost oameni. Desigur că astăzi o să găsiți diferite voci, ei sunt liderii partidului, a fost poate prea puțină comunicare, oamenii au rămas supărarăți, pe alocuri indignați dar să trăim doar cu aceste amintiri eu nu cred că e corect”, a declarat deputatul PD în interviu

Întrebat despre acaparerea puterii în stat de către un singur om, Igor Dodon, după instalrea Guvernului Chicu, Alexandru Jizdan a menționat că nu crede că exitsă că astăzi există partid și politician care să-și dorească acest lucru.  „Întâi de toate este foarte periculos însăși pentru un partid și pentru un politician, și nu este normal când totul se concentrează în mâinile unui politician. Partidul Democrat va opune rezistență politică ca puterea să nu fie în mâinile unui partid și unui politician, fiindcă noi aici prin prisma guvernării noastre știm cât de periculos este acest lucru și cât de dăunător poate fi unui partid. Nu cred acest lucru și-l dorește Igor Dodon”, a afirmat reprezentantul PD.

Alexandru Jizdan a mai spus că nu a vorbit cu Vlad Plahotniuc niciodată. „Nu am supărări, am întors fila, nu am vorbit cu domnul Plahotniuc niciodată. Și dacă vreo dată îl voi întâlni o să vorbesc, am și eu întrebările mele , de ce sa întâmplat așa. Dar atunci când noi am declarat că Partidul Democrat nu mai este partidul unui om, și nu mai este Vladimir Plahotniuc, asta înseamnă că noi am dat această filă. În Partidul democrat sunt suficienți oameni pentru a continua lucrurile frumoase care le-a produs acest partid. Azi este o tentativă așa insistentă e al readuce virtual pe Vladimir Plahotniuc în fața oamenilor”, a menționat Alexandru Jizdan. 

De asemenea, el susține că ar fi o greșesală dacă Vlad Plahotniuc s-ar  întoarce acum și nu crede că este un om fericit, dar că a învățat o lecție dură. „Cu adevărat istoria cred că îl va descrie în felul care până acum l-a descris rețelele de socializare și jurnaliștii”, a completat deputatul PD. 

Menționăm că Vlad Plahotniuc a părărsit țara în iunie curent, la scurt timp de la instalarea Gucernului Sandu, spunând că nu se simte în siguranță în țară și reununțând la funcția de lider PD și de deputat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13
Cer fragmentat
Umiditate:54 %
Vint:1,5 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
22
Sat
23

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău