Alexandru Jizdan, despre autospecialele pentru dispersarea protestatarilor donate de Recep Erdogan: Avem nevoie de astfel de automobile (ZDG)

  • 14 Noiembrie 2018 11:57
Alexandru Jizdan, despre autospecialele pentru dispersarea protestatarilor donate de Recep Erdogan: Avem nevoie de astfel de automobile (ZDG)

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Alexandru Jizdan, a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că cele două autospeciale pentru dispersarea protestatarilor, oferite în dar de Recep Erdogan, sunt în R. Moldova, scrie Ziarul de Gardă.

Astfel, potrivit sursei citate, ministrul a menționat că nu a văzut aceste autospeciale. „MAI sau cei responsabili de restabilirea și asigurarea ordinii publice au nevoie de astfel de automobile”, a adăugat Alexandru Jizdan.

De asemenea, acesta a mai spus că MAi a cerut aceste automobile colegilor din România, Ucraina, Germania, Lituania, Italia, dar și Turcia, care „într-un final au fost deschiși și ne-au oferit în dar două autospeciale TOMA”. „E interzis să le folosești când e frig afară. Există gradarea pericolului. Atunci când protestul a trecut într-o fază violentă, legea permite a le aplica. Cei care comentează cu atâta vehemență aceste două mașini, le recomand să privească cum acționează poliția în alte state”, a declarat ministrul. 

Președintele turc Recep Erdogan a declarat pe 18 octombrie curent, în cadrul vizitei sale în R. Moldova, că a oferit în dar țării noastre două autospeciale TOMA pentru dispersarea mulțimii. Autospecialele TOMA sunt dotate cu tunuri de apă pentru a controla revoltele în masă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău