Alexandru Gațcan, desemnat jucătorul anului pentru a patra oară

  • 01 Decembrie 2017 16:57
Alexandru Gațcan, desemnat jucătorul anului pentru a patra oară

Mijlocașul naționalei Moldovei și căpitanul echipei FC Rostov, Alexandru Gațcan, a fost desemnat fotbalistul anului, în cadrul Galei Laureaților Fotbalului Moldovenesc, ediția 2017, care s-a desfășurat pe 1 decembrie la Teatrul de Operă și Balet.

Alexandru Gațcan obține titlul de cel mai bun fotbalist pentru a patra oară, egalând-ul astfel pe căpitanul naționalei, Alexandru Epureanu fundașul celor de Instanbul Bașakșehir, clasat în acest an pe locul doi în top. Podiumul a fost completat de mijlocașul echipei Cagliari din Serie A, Artur Ioniță.  

Ilie Cebanu (selecționata RM) a fost desemnat cel mai bun portar, Veaceslav Posmac (Sheriff Tiraspol) a fost ales cel mai bun fundaș, Alexandru Gațcan (FC Rostov) a devenit cel mai bun mijlocaș, iar Vitalie Damașcan (Sheriff Tiraspol) a fost votat cel mai bun atacant.

Premiul rezervat golgheterului ediției 2016/2017 i-a revenit lui brazilianului Ricardo Cavalcante (Sheriff Tiraspol, 15 goluri), iar cel mai bun marcator al sezonului încheiat recent – lui Vitalie Damașcan (Sheriff Tiraspol, 13 goluri).

Cel mai frumos gol al anului a fost marcat de Maxim Mihaliov de la Zaria Bălți pentru golul marcat în poarta echipei Dinamo-Auto.

Tehnicianul echipei Milsami Orhei, Veaceslav Rusnac a devenit cel mai bun antrenor al anului 2017.

Cel mai bun stranier în campionatul Moldovei a fost ales belgianul Ziguy Badibanga de la Sheriff Tiraspol.

Cea mai bună echipă a fost desemnată Sheriff Tiraspol.

Laureat al „Premiului Nicolae Simatoc”, ediția III, pentru performanța de a evolua cu succes de-a lungul carierei în campionatele Rusiei și Turciei, a devenit Alexandru Epureanu.

Premiul “Simpatia Publicului”, oferit în premieră în acest an,  celui mai bun jucător al anului în viziunea suporterilor, i-a revenit lui Artur Ioniță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău