Alexandru Epureanu, desemnat fotbalistul anului pentru a 5-a oară

  • 07 Decembrie 2018 17:39
Alexandru Epureanu, desemnat fotbalistul anului pentru a 5-a oară

Căpitanul naționalei Moldovei Alexandru Epureanu a fost desemnat fotbalistul anului, în cadrul Galei Laureaților Fotbalului Moldovenesc, ediția 2018, care s-a desfășurat pe 7 decembrie la Teatrul de Operă și Balet.

Alexandru Epureanu, care este legitimat la echipa turcă Instanbul Bașakșehir, obține astfel pentru a cincea oară titlul de cel mai bun fotbalist, depășindu-l pe mijlocașul Alexandru Gațcan de la FC Rostov, câștigătorul ediției precedente, care anul acesta a ocupat locul doi în top. Podiumul a fost completat de mijlocașul echipei Cagliari din Serie A, Artur Ioniță. 

Alexandru Epureanu a mai fost ales cel mai bun fundaș, iar Alexei Koșelev (Fortuna Sittard, Olanda) a fost desemnat cel mai bun portar. Artur Ioniță a devenit cel mai bun mijlocaș, iar Radu Gânsari (Hapoel Haifa, Israel) a fost votat cel mai bun atacant.

Cel mai bun tânăr fotbalist a fost ales Vitalie Damașcan (Torino, Serie A), tot el obținând și  Premiul “Simpatia Publicului”, oferit celui mai bun jucător al anului în viziunea suporterilor.

Premiul rezervat golgheterului ediției 2018 din Divizia Națională i-a revenit atacantului Vladimir Ambros (Petrocub, 12 goluri).

Cel mai bun stranier în campionatul Moldovei, pentru al doilea an consecutiv, a fost ales belgianul Ziguy Badibanga de la Sheriff Tiraspol.

Cel mai frumos gol al anului a fost marcat de Sergiu Istrati de la Sfântul Gheorghe.

Tehnicianul echipei Petrocub, Lilian Popescu a devenit cel mai bun antrenor al anului 2018.

Laureat al „Premiului Nicolae Simatoc”, pentru performanțele obținute de-a lungul carierei a devenit Alexandru Guzun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău