Alexandru Arseni: Reunirea este legală și legitimă

  • 05 Martie 2020 11:00
Alexandru Arseni: Reunirea este legală și legitimă

Într-un text publicat pe site-ul juridicemoldova.md, profesorul Alexandru Arseni scrie că unirea Rep. Moldova cu România este legală și legitimă. Românii, la fel ca și germanii, au dreptul la unitate națională, consideră Alexandru Arseni.

Rezoluția Parlamentului European din 19 septembrie 2019 condamnă actele de agresiune, crimele împotriva umanității și violarea drepturilor omului comise de regimurile totalitare nazist și comunist, subliniind faptul că cel de-al Doilea Război Mondial a fost rezultatul imediat al Pactului Ribbentrop-Molotov.

Alexandru Arseni scrie că România este în drept să inițieze o evaluare a consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov, pornind de la rezoluția Parlamentului European.

„Considerăm că realizarea acestui drept este legală și legitimă pentru Republica Moldova, pornind de la principiul unității popoarelor stabilit în Carta de la Paris pentru o Nouă Europă, el urmează să-și găsească exprimare prin acceptarea necondiționată și în mod prioritar a Republicii Moldova în cadrul UE ca forma juridică de reintegrare și reunificare cu România. Acesta va fi triumful adevărului.”, susține Alexandru Arseni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău