Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice

  • 17 Iunie 2016 22:57
Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice

Republica Moldova a obținut a 20-a cotă de participare la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Brazilia.

Alexandra Mîrca a reușit să-și asigure biletul pentru Rio 2016 în proba de tir cu arcul la ultimul turneu de calificare încheiat vineri, 17 iunie, la Antalya, Turcia

Sportiva din Republica Moldova a trecut în sferturi de Alicia Marin din Spania, principala favorită a concursului (6-0), iar în semifinale a cedat în fața britanicei Naomi Folkard (3-7). În finala pentru medalia de bronz, Alexandra Mîrca s-a impus în fața suedezei Christine Bjerenda (6-2).

În concursul masculin, Dan Olaru a ratat calificarea la Jocurile Olimpice fiind eliminat din competiție în runda a treia, după ce în faza calificărilor ocupase locul 7. Amintim că Dan Olaru a fost portdrapelul Moldovei la Olimpiada de la Londra, la vârsta de 16 ani. La fel, au evoluat și alți trei sportivi din R. Moldova, Dmitri Dancov, Elisaveta Miron și Anna Vorobiova.

Astfel Republica Moldova va fi reprezentată la Rio de cel puțin 20 sportivi care vor evolua în șapte discipline olimpice: atletism (8), haltere (5), lupte (3), caiac-canoe (1),  judo (1), taekwondo (1) și tir cu arcul (1).

Lotul național de olimpici se poate completa însă cu noi nume în timpul apropiat. Sunt în cărți pentru Olimpiada de la Rio înotătorii, precum și pugiliștii noștri care au o ultimă șansă de a obține cotele olimpice în cadrul turneului de calificare de la Baku, Azerbaijan (16 – 25 iunie 2016).
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău