Alexandr Stoianoglo solicită Maiei Sandu numirea unui al doilea moderator pentru dezbaterea electorală înaintea turului 2 al alegerilor prezidențiale

  • 23 Octombrie 12:02
Alexandr Stoianoglo solicită  Maiei Sandu numirea unui al doilea moderator pentru dezbaterea electorală înaintea turului 2 al alegerilor prezidențiale

Alexandr Stoianoglo nu renunță la ideea ca Gheorghe Gonța să fie cel care va modera dezbaterile electorale pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale și solicită Maiei Sandu să numească un al doilea moderator. Anterior, consilierul prezidențial Adrian Băluțel solicitase numirea unui moderator de către Consiliul de presă.

„Singura soluție onorabilă ar fi nu înlocuirea cunoscutului jurnalist Gheorghe Gonța, ci desemnarea de către doamna Maia Sandu a unui al doilea moderator care să corespundă tuturor criteriilor de loialitate și devotament personal, pe care le consideră esențiale actuala guvernare politică”, a transmis pe Facebook Alexandr Stoianoglo.
 
Precizăm că, pe 15 octombrie, Gheorghe Gonța s-a exprimt într-o postare publică pe FB împotriva referendumului de aderare la UE.
 
La referendum avem două opțiuni: 1. Votăm NU. 2. Nu luăm buletinul”, a scris Gheorghe Gonța pe Facebook.
 
De asemenea, pe 21 octombrie, Gheorghe Gonța a scris pe Facebook: „Maia Sandu, Dvs ați pierdut alegerile. În turul doi puteți învinge doar prin fraudă. Adio. Vă iubim!”, ca mai apoi să posteze o fotografie a clădirii președinției însoțită de textul „Noul loc de muncă al lui Alexandr Stoianoglo”.
 
De asemenea, o declarație a Consiliului de presă dată publicității ieri, consideră că desemnarea lui Gheorghe Gonța ca moderator al dezbaterii electorale „o lipsă de respect față de public, o legitimare a comportamentelor lipsite de integritate și o promovare a practicilor absolut neconforme cu jurnalismul profesionist și etic”.
 
Amintim că, anterior, consilierul președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel, a solicitat Consiliului de presă să identifice moderatori și să se ocupe de organizarea dezbaterii dintre candidații la președinția Republicii Moldova care se vor confrunta în turul doi al alegerilor.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,57 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău