Alexandr Stoianoglo o acuză pe Maia Sandu că încerca să-și subordoneze Procuratura Generală. Mâine acesta nu se va prezenta în Parlament

  • 19 August 2021 11:23
Alexandr Stoianoglo o acuză pe Maia Sandu că încerca să-și subordoneze Procuratura Generală. Mâine acesta nu se va prezenta în Parlament

Procurorul general Alexandr Stoianoglo s-a plâns că în societate ar exista o campanie de denigrare împotriva sa și a instituției pe care o conduce. În cadrul unei conferințe de presă, el a adus acuzații președintei Maia Sandu, spunând că ar încerca să-și subordoneze instituția și să spună în ce direcții ar trebui să meargă anumite anchete. Stoianoglo mai acuză actuala guvernare de presiune politică.

Alexandr Stoianoglo a spus că nu-și va da demisia și a declarat public că „procuratura nu va accepta indicații și că nu va acționa la emoții”.

Procurorul general susține că instituția pe care o conduce acționează conform legii. Acesta a cerut președinției să repună procurorul general în componența Consiliul Suprem de Securitate și a cerut instituțiilor din Republica Moldova să nu se amestece în activitatea procuraturii.

Deocamdată, președinția și reprezentații guvernării nu au comentat aceste declarații și acuzații.

Pentru mâine, 20 august, a fost anunțată o ședință a Parlamentului, la care deputații urmează să audieze raportul de progres privind procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

Stoianoglo a anunțat că mâine nu se va prezenta la ședința legislativului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău