Alexandr Stoianoglo a fost eliberat de sub control judiciar

  • 07 Martie 2022 17:55
Alexandr Stoianoglo a fost eliberat de sub control judiciar

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost eliberat de sub control judiciar. Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana, a respins demersul procurorilor de prelungire a măsurii restrictive. Ultimii anunță că vor contesta această hotărâre.

„În ședința de astăzi, în urma examinării demersului procurorului de caz, privind prelungirea măsurii preventive sub formă de control judiciar pe un termen de 60 zile în privința lui Alexandr Stoianoglo, instanța de fond a decis să respingă integral demersul procurorului”, a declarat pentru IPN procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

Procurorii consideră decizia instanței ca fiind neîntemeiata și o vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

Alexandr Stoianoglo a fost reținut în octombrie anul trecut și plasat în arest la domiciliu. Pe 9 decembrie a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Până acum, a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depășirea atribuțiilor de serviciu. Lui Alexandr Stoianoglo i se încriminează că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, a dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de 163,9 mii lei, deși în privința procurorului se efectua o urmărire penală, iar în asemenea cazuri se suspendă achitarea îndemnizației. Alexandr Stoianoglo mai este acuzat de corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat.

Procurorul general suspendat pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare. El a depus două plângeri la CEDO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău