Alexandr Slusari: Cerem de la ASP informații despre bunurile R.Moldova pe teritoriul Ucrainei

  • 06 Februarie 2020 14:10
Alexandr Slusari: Cerem de la ASP informații despre bunurile R.Moldova pe teritoriul Ucrainei

Republica Moldova are peste 100 de proprietăți pe litoralul ucrainean al Mării Negre, pe care le folosește irațional, susține Alexandr Slusari.

Deputatul a dat exemplul unei baze de odihnă din Bugaz, care a fost înregistrată de Agenția Servicii Publice în 2016. Însă, clădirea în valoare de aproximativ 150.000 de euro a fost distrusă, terenul de 40 hectare nu a fost inventariat, iar pe o porțiune se construiește abuziv un hotel, a mai spus Alexandr Slusari.

Baza de odihnă a fost licitată de două ori, fără vreun rezultat, la un preț de 2,8 milioane de lei, informație făcută publică de  Stanislav Klimenko, un avocat ucrainean din Cetatea Albă. Potrivit lui Alexandr Slusari, în bugetul de stat ar putea ajunge minimum 3 milioane de lei pe sezon, dacă aceasta bază de odihnă ar fi folosită rațional.

Deputatul a făcut apel la Agenția Servicii Publice să ducă evidența proprietăților de peste hotare și a solicitat o informație amănunțită despre toate bunurile din Ucraina, care aprațin Republicii Moldova.

Agenția Servicii Publice nu a comentat acuzațiile lui Alexandr Slusari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău