Alerte de călătorie în Israel, Armenia și Cehia

  • 25 Septembrie 2020 17:42
Alerte de călătorie în Israel, Armenia și Cehia

În legătură cu agravarea situației pandemice în Statul Israel, cabinetul israelian de miniștri a decis introducerea carantinei ermetice în Israel în perioada de 25 septembrie – 11 octombrie, transmite IPN.

Carantina ermetică prevede: închiderea ermetică a țării, păstrarea obligatorie a distanței sociale de doi metri, închiderea parțială a sinagogilor, sistarea activității sectorului privat. Sectorul social va activa în regim de stare de urgență. De asemenea, sunt închise piețele, sunt reduse la minimum activitățile instituțiilor de stat. Aeroportul „Ben Gurion” funcționează deocamdată, precizează Ambasada Republicii Moldova în Israel într-un comunicat de presă. Statul Israel va rămâne închis și pentru cetățenii Republicii Moldova.

Guvernul Republicii Armenia a instituit regimul de carantină până la 11 ianuarie 2021, cu păstrarea restricțiilor de intrare pentru cetățenii străini și apatrizi. Sunt exceptate de la interdicția de intrare pe teritoriul Armeniei, cu condiția autoizolării de 14 zile și efectuării testului cu rezultat negativ la COVID-19, mai multe categorii de persoane: membrii echipajelor aeronavelor, șoferii și mecanicii de locomotivă care efectuează transport internațional de marfă, reprezentanții misiunilor diplomatice, ai birourilor, consulare și personalul organizațiilor internaționale. Accesul se permite și rudelor apropiate ale persoanei decedate (părinte, soț/soție, copil, soră/frate).

Și intrarea pe teritoriul Republicii Cehe rămâne restricționată. Cetățenii Republicii Moldova pot călători în Republica Cehă doar în cazul în care dețin permis de ședere, o viză de lung sejur, viză de lucru și/ori un contract de muncă perfectat după anularea stării de urgență, 17 mai 2020. Începând cu 21 septembrie, toate persoanele care călătoresc din statele care nu se află pe lista țărilor cu un risc scăzut de contaminare urmează în mod obligatoriu să completeze un formular epidemiologic înainte de a intra în Republica Cehă. La fel, sunt obligate să facă un test COVID-19 în Republica Cehă în termen de cinci zile de la sosire.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău