Alertă națională pentru poliția suedeză

  • 06 Noiembrie 2020 15:20
Alertă națională pentru poliția suedeză

Suedia a anunțat vineri alertă națională pentru forțele de poliție, după o serie de atacuri ale unor militanți în Europa, informează Reuters,preluat de Agerpres. Nivelul de amenințare la adresa țării rămâne 3, pe o scară de la 1 la 5, corespunzător unui pericol crescut de atac.

''Scopul este, printre altele, ca poliția să poată reacționa rapid în cazul unui atac terorist'', precizează un comunicat al poliției. ''Prin declararea unei alerte naționale, obținem o organizare mai flexibilă, care poate atât să prevină un atac, cât și să reacționeze rapid în cazul unui eveniment'', a explicat în același document Stefan Hector, șeful operațiunilor în cadrul Departamentului Operațiunilor Naționale.

Alerta poate însemna că vor fi prezenți mai mulți polițiști în anumite locuri, mai arată comunicatul. În caz de alertă națională, poliția poate de asemenea să înființeze forțe speciale în afara structurii organizatorice normale și poate interveni în caz de amenințări la nivel național, cum ar fi terorismul sau dezastrele naturale, precum și la nivel local, la evenimente cum ar fi meciurile de fotbal sau al vizitele de stat.

Ziarul regional Sydsvenskan a scris că poliția a luat măsura respectivă ca reacție la o amenințare concretă pentru țară.

Poliția a refuzat să dea alte detalii și nu le-a cerut cetățenilor să evite anumite locuri. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău