ALERTĂ maximă de securitate la Geneva

  • 11 Decembrie 2015 15:19

La Geneva a fost instituită alertă maximă de securitate. Poliția elvețiană caută cinci suspecți care ar face parte din rețeaua ce l-a recrutat pe unul dintre atacatorii de la Paris.

Serviciile de informații americane au interceptat comunicațiile dintre un grup de extremiști care discutau despre un atac la Geneva, precum și la Toronto și Chicago. Totodată, autoritățile elvețiene au aflat că un asociat al lui Salah Abdeslam, singurul atacator de la Paris aflat încă în libertate, ar fi călătorit în Elveția.

Ridicarea nivelului de alertă este cauzată și de identificarea unuia dintre atacatorii de la Bataclan în urmă cu câteva zile. Poliția a aflat că acesta fusese recrutat de un cunoscut militant al Statului Islamic, care ar fi putut avea legături cu alți extremiști, din Elveția.

Polițiștii elvețieni caută un grup de suspecți despre care se crede că au revenit în Europa după ce au fost instruiți de ISIS, în Siria, însă autoritățile nu au certitudinea că aceștia se află pe teritoriul Elveției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău