Alertă falsă cu bombă la Moldtelecom. A fost reținut un bărbat de 39 de ani

  • 26 Iunie 2021 10:13
Alertă falsă cu bombă la Moldtelecom. A fost reținut un bărbat de 39 de ani

Un bărbat de 39 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de polițiști pentru alertă falsă cu bombă. Acesta a sunat la 112 și a comunicat că sediul Moldtelecom este minat. A vrut să facă o glumă, dar a fost reținut în scurt timp. Toată vina a dat-o pe băutură. Acum riscă până la 2 ani de închisoare, transmite IPN.

Potrivit Direcției de poliție a municipiului Chișinău, poliția a fost alertată vineri seara, în jurul orei 20.30. Așa cum prevede procedura, la fața locului s-au îndreptat serviciile specializate, inclusiv Bombteh, specializată în dezamorsarea obiectelor explozive. Zona a fost încercuită, iar personalul din clădire a fost evacuat. În urma verificării clădirii, obiecte explozibile nu au fost găsite.

Autorul alertei, reținut la scurt timp, și-a recunoscut vina. Acum se află în Izolatorul de detenție al Direcție de Poliție a municipiului Chișinău și este cercetat penal în baza articolului: „Comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism”.

Conform legislației, acesta riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau sancțiune cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau până la 2 ani de închisoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău