Alertă de valuri de furtună pentru litoralul german de la Marea Nordului și în orașul Hamburg

  • 07 Noiembrie 2021 14:31
Alertă de valuri de furtună pentru litoralul german de la Marea Nordului și în orașul Hamburg

Agenția Federală Maritimă și Hidrografică (BSH) din Germania a emis duminică o alertă de valuri de furtună pentru orașul portuar Hamburg, precum și pentru regiunile de la Marea Nordului în care se află gurile de vărsare ale fluviilor Weser și Elba, informează DPA.

Mareea de după-amiază și cea de seară care vor avea loc pe coasta Frislandei de Est și în regiunile de vărsare ale fluviilor Weser și Elba vor fi cu aproximativ 1,5 metri mai înalte decât valorile medii ale fluxului obișnuit, a anunțat BSH duminică, transmite Agerpres.

Pe coasta Frislandei de Nord și în regiunea din Hamburg traversată de fluviul Elba, nivelul apei va fi cu până la doi metri mai mare decât cotele obișnuite, au adăugat meteorologii germani.

Alerta de valuri de furtună va rămâne în vigoare până duminică seară la ora locală 18:00 (17:00 GMT). Un vârf al mareei este așteptat, apoi, în districtul St. Pauli din Hamburg.

Poliția locală le-a recomandat rezidenților să evite zonele joase, precum portul din Hamburg, zona învecinată HafenCity și regiunile aflate pe malurile fluviului Elba.

De asemenea, autoritățile germane au recomandat protejarea locuințelor cu saci de nisip și mutarea automobilelor în zone mai înalte. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău