Alertă de călătorie pentru Franța, emisă de MAE România

  • 11 Octombrie 2023 15:36
Alertă de călătorie pentru Franța, emisă de MAE România

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că, vineri, 13 octombrie 2023, este prevăzută o grevă generală, la nivel național, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar), relatează News.ro.

Potrivit MAE, detalii privind circulația trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/frhttps://www.sncf-connect.com/train/grevehttps://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat ca urmare a devierilor unor linii din cauza manifestațiilor planificate în orașe. În regiunea pariziană, sindicatul CGT RATP a depus un preaviz de grevă pentru perioada 12 octombrie 2023, orele 19:30 – 14 octombrie 2023, ora 07:00, scrie G4Media.

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum și site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

”Totodată, Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a informat că sindicatul controlorilor aerieni (USAC-CGT) a lansat un apel la grevă pentru ziua de vineri, 13 octombrie 2023. Astfel, este prevăzută o reducere cu 40% a zborurilor de pe aeroportul Paris-Orly, o reducere cu 20%  a programului de zbor pe aeroportul Marseille-Provence și cu 15% pe aeroportul Paris-Beauvais, ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian”, a mai transmis MAE.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău