Alertă de călătorie: Într-un stat european este cod portocaliu de inundații și vânt puternic

  • 08 Decembrie 2019 16:30
Alertă de călătorie: Într-un stat european este cod portocaliu de inundații și vânt puternic

Ministerul de Externe de la București avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Irlanda, că autoritățile locale au emis pentru perioada 8-9 decembrie un cod portocaliu de vânt puternic și inundații în mai multe regiuni, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate,Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Irlanda că Serviciul Național de Meteorologie local a emis, pentru perioada 8-9 decembrie 2019, un cod portocaliu de vânt puternic și inundații în zona de coastă pentru Donegal, Galway, Leitrim, Mayo, Sligo, Clare, Cork, Kerry și Limerick; cod portocaliu de vânt pentru Marea Irlandei, de la Roche's Point la Slyne Head și Fair Head și cod galben de vânt puternic pentru restul Irlandei. Vântul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale de 110-130 km/h, care pot fi mai severe în regiunile de coastă. Vântul puternic poate genera valuri înalte, care vor conduce la inundații în zona de coastă. Aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor”.

Instituția precizează că mai multe informații pot fi regăsite pe site-ul Serviciului Național de Meteorologie irlandez la adresa: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#<http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp>.

Totodată, românii care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

 MAE al Româniai amintește că românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

„De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.rowww.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro<http://www.mae.ro> și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie”, mai transmite instituția.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău