Alertă cu bombă la un colegiu din Bălți

  • 26 Martie 17:17
Alertă cu bombă la un colegiu din Bălți

Elevii și alte persoane care se aflau astăzi în Colegiul Politehnic din municipiul Bălți au fost evacuați ca urmare a unei alerte cu bombă. La fața locului au sosit specialiștii care au efectuat verificări, iar în urma acestora nu a fost depistat vreun obiect explozibil.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, Ina Banari, a declarat că poliția a fost înștiințată la ora amiezii precum că într-o instituție de învățământ din municipiul Bălți ar fi fost amplasat un obiect explozibil. Imediat la fața locului s-au deplasat forțele de ordine, care au încercuit zona și au evacuat toți angajații și copiii care se aflau în incinta clădirii.

„La fața locului s-au efectuat verificări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În urma verificărilor nu a fost depistat niciun obiect explozibil, iar instituția și-a reluat activitatea. Oamenii legii continuă investigațiile în vederea identificării autorului alertei cu bombă”, a precizat ofițerul de presă.

Acum două săptămâni, o alertă falsă cu bombă s-a înregistrat la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din sectorul Centru al capitalei, iar după o săptămână, o alertă similară a fost la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu” din sectorul Râșcani.

Conform legislației, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la 2 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău