Aleksei Navalnîi și Boris Nemțov, condamnați pentru protest lângă Kremlin

  • 25 Februarie 2014 21:13
Aleksei Navalnîi și Boris Nemțov, condamnați pentru protest lângă Kremlin

Mai mulți opozanți ruși, între care Aleksei Navalnîi și Boris Nemțov, au fost condamnați, marți, la pedepse cu închisoarea pentru că au participat, luni, la o acțiune de protest lângă Kremlin în cursul căreia au fost reținute peste 400 de persoane.

Potrivit Agerpress, tribunalul Tverskoi din Moscova l-a condamnat pe Aleksei Navalnîi, la 7 zile de detenție pentru 'neascultare față de poliție', iar fostul vicepremier Boris Nemțov, găsit de asemenea vinovat pentru că nu s-a supus ordinelor poliției, a fost condamnat la 10 zile de închisoare. Cei doi opozanți au președintelui Vladimir Putin, au compărut astăzi în fața justiției ruse după ce au petrecut noaptea în sediul poliției. 
 
În total, 420 de persoane au fost reținute ieri după ce au participat la o acțiune de protest, organizată în apropiere de Piața Manej, în sprijinul opozanților condamnați la diferite pedepse pentru participare la 'tulburări masive' în cursul manifestației din 6 mai 2012, cu o zi înainte de învestirea lui Vladimir Putin pentru un al treilea mandat la Kremlin.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău