Alegeri Venezuela | Liderii țărilor din grupul celor mai puternice economii ale lumii (G7) au respins rezultatul

  • 23 Mai 2018 19:21
Alegeri Venezuela | Liderii țărilor din grupul celor mai puternice economii ale lumii (G7) au respins rezultatul

Liderii țărilor care fac parte din Grupul celor mai puternice economii ale lumii (G7) au respins astăzi, într-un comunicat comun, rezultatul alegerilor prezidențiale din Venezuela, denunțându-le pentru lipsa lor de legitimitate și credibilitate, informează Agerpres.

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat alegerile de duminica trecută cu 68 la sută din voturi, pe fondul acuzațiilor privind existența de fraude și manipulări electorale. De atunci, SUA au impus noi sancțiuni împotriva guvernului venezuelean, în timp ce UE a amenințat cu măsuri similare.

Liderii Marii Britanii, Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, SUA și UE 'sunt uniți în respingerea procesului electoral' care a dus la scrutinul de duminică, se spune în comunicat.

Semnatarii au deplâns abuzurile asupra drepturilor omului și privațiunile grave care au loc sub regimul tot mai autoritar al lui Maduro, îndemnând la alegeri libere, precum și la eliberarea prizonierilor politici și la acces sigur și nestingherit pentru lucrătorii umanitari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău