Alegeri Ucraina | Volodimir Zelenski și Petro Poroșenko se poziționează pe primele locuri

  • 01 Aprilie 2019 08:13
Alegeri Ucraina | Volodimir Zelenski și Petro Poroșenko se poziționează pe primele locuri

Actorul de comedie Volodimir Zelenski și actualul președinte de la Kiev, Petro Poroșenko, se poziționează pe primele locuri la alegerile prezidențiale din Ucraina, potrivit datelor parțiale prezentate de Comisia Electorală Centrală, relatează agenția Unian.

Zelenski totalizează peste 30 de la sută din voturi, după  procesarea a aproape o treime dintre buletine de vot, în timp ce actualul lider de la Kiev – mai puțin de 17%., el fiind urmat de fostul premier Iulia Timoșenko votată de aproximativ 13% dintre alegători.

Aceste rezultate coincid în mare parte cu datele exit-poll-urilor. Potrivit sondajului realizat de TSN la ieșirea de la urne, Volodimir Zelenski ar acumula 30,1% din voturi, Petro Poroșenko - 18,5%, iar Iulia Timoșenko ar obține 14% din voturi.

În turul doi de scrutin, pe data de 21 aprilie, Zelenski se va confrunta cu Poroșenko.

Volodimir Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experiență politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică "Slujitorul Poporului", în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales președinte.

Prezența la urne a fost de peste 63%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău