Alegeri SUA | Klaus Iohannis l-a felicitat pe Donald Trump

  • 09 Noiembrie 2016 11:28
Alegeri SUA | Klaus Iohannis l-a felicitat pe Donald Trump

La București, președintele Klaus Iohannis, l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria obținută și a subliniat angajamentul României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securității și de a continua parteneriatul strategic cu Statele Unite, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale de la București.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a adresat o scrisoare de felicitare Președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.

 Cu acest prilej, șeful statului român a evidențiat relația solidă dintre România și Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al țării noastre, în calitate de membru NATO și UE.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securității și de a continua să acționeze, în calitate de aliat și partener strategic de încredere al SUA, conștient de toate implicațiile care decurg din această postură.

Președintele României a mai transmis, în mesajul său, și că dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizată de o cooperare continuă și aprofundată, a înregistrat numeroase succese și a permis României să acționeze astăzi ca furnizor de securitate în regiune, în Europa și nu numai. România este pe deplin conștientă de responsabilitățile care provin din calitatea de aliat și partener strategic al SUA. Mesajul Președintelui Iohannis mai arată că România înțelege pe deplin să contribuie la eforturile comune menite să promoveze stabilitatea și securitatea în regiune și la nivel global și subliniază că‎ România este pregătită și capabilă să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securității.

Președintele Klaus Iohannis a accentuat și importanța dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care oferă numeroase oportunități de a aduce mai multă prosperitate, în beneficiul ambelor națiuni.

Șeful statului a exprimat întreaga disponibilitate de a conlucra cu noul președinte american în promovarea obiectivelor comune și a unei relații transatlantice puternice și dinamice, arătând că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democrației, drepturilor omului și statului de drept".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:3,09 m/s
Thu
18
Fri
16
Sat
15
Sun
21
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău