Alegeri SUA | Donald Trump îi reproșează lui Hillary Clinton că participă la renumărarea voturilor

  • 27 Noiembrie 2016 21:29
Alegeri SUA | Donald Trump îi reproșează lui Hillary Clinton că participă la renumărarea voturilor

Președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, și consilierii săi au criticat cu fermitate duminică echipa lui Hillary Clinton pentru intenția de a participa la renumărarea voturilor în statul Wisconsin, fief democrat care a basculat în tabăra republicanilor la 8 noiembrie, scrie Agerpres.

Într-o nouă serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump i-a reamintit lui Hillary Clinton declarațiile făcute de candidată înainte de înfrângere, când l-a îndemnat să respecte rezultatul dacă ea va câștiga.

"Atâta timp și bani vor fi cheltuiți — pentru același rezultat!" în pofida unei noi numărări a voturilor, lansată în Wisconsin la cererea fostei candidate a Verzilor la Casa Albă, Jill Stein, a subliniat omul de afaceri, încheind seria de șapte mesaje pe Twitter cu cuvântul: "Trist".

"Poporul și-a exprimat opțiunea și alegerile s-au încheiat", a afirmat el sâmbătă, considerând "ridicolă" inițiativa lui Jill Stein care a depus oficial vineri o cerere pentru renumărarea voturilor la prezidențiale în Wisconsin după ce a strâns mai multe milioane de dolari pentru a-și finanța solicitarea.

Jill Stein intenționează, de asemenea, să ceară renumărarea voturilor în Pennsylvania și Michigan, alte două state extrem de disputate și câștigate de Donald Trump.

Echipa Clinton a anunțat sâmbătă că va participa la renumărarea voturilor în Wisconsin, subliniind în același timp că nu a constatat nereguli.

Informând că președintele ales și cel în exercițiu, democratul Barack Obama, au discutat sâmbătă aproape 45 de minute la telefon, o consilieră a lui Donald Trump, Kellyanne Conway, a denunțat, la rândul ei, inițiativa taberei Clinton.

Cei doi președinți "se înțeleg bine. Sunt în dezacord asupra a numeroase subiecte, iar asta nu se va schimba. Dar se respectă și respectă procesul și tranziția lină a puterii. Din acest motiv, renumărarea cerută provoacă derută și dezamăgire", a declarat ea, îndemnându-i pe democrați să accepte că au pierdut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
29
Cer fragmentat
Umiditate:32 %
Vint:5,7 m/s
Sun
21
Mon
22
Tue
23
Wed
23
Thu
24

Curs oficial BNM 07 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău