Alegeri SUA | Ce spun moldovenii despre decizia americanilor - VOX POPULI (AUDIO)

  • 09 Noiembrie 2016 14:44
0%
00:00:00
00:00:00

Unii cetățenii ai Republicii Moldova se declară simpatizanți ai lui Donlad Trump, câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA. Ei apreciază faptul că republicanul Trump s-a pronunțat pentru relații mai apropiate cu Federația Rusă. Alții spun că și-ar fi dorit să câștige Hilary Clinton, pentru că nu sunt de acord cu ideile radicale ale lui Donald Trump despre diferite grupuri minoritare.

Rezultatele alegerilor președintelui Statelor Unite vor avea un impact major atât în lume, cât și asupra politicilor din Republica Moldova, mai cred oamenii cu care a discutat colega noastră Natalia Zaharescu.

”Donald Trump e un om de afaceri și el în viața lui ceva a făcut, are rezultate, el face, dar nu doar vorbește.”
- Nu vă plăcea de Hilary Clinton?
”Nu că nu-mi place. Ea e femeie, în primul rând, să-i dea Dumnezeu sănătate. Mai bine să se ducă să-și crească nepoții”, spune un bărbat.

”Eu vroiam să câștige Clintod, dar dacă a câștigat Trump...”
- De ce?
”Îl știu și pe soțul ei care a fost președinte. Dar îmi pare rău că el (n.r. Donald Trump) câștigă, pentru că el e cu Rusia. Și la noi se așteaptă alegerile mai poimâine și asta este ca un fel de pierdere pentru noi”, afirmă un alt locuitor al Chișinăului.

Donald Trump – eu sunt susținătoarea lui. Este un om serios și m-a impresionat mai mult. Mi-a plăcut că el este împotrivă războiului și și faptul că s-a pronunțat pentru relații bune cu Rusia, a subliniat o doamnă, vorbitoare de limbă rusă.

”Cred că va avea influență și asupra Republicii Moldova. Cunoaștem foarte bine relațiile Republicii Moldova cu SUA, însă nu sunt sigur că va fi spre bine. Cunoaștem că Donald Trump a fost un candidat cu niște idei politice mai extremiste în privința minorităților, în privința persoanelor de altă rasă, de altă etnie și nu știu la ce va duce politica dusă de Trump”, spune un tânăr din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău