Alegeri SUA 2020. Hackergate: Rușii au încercat spargerea conturilor de mail ale Partidului Democrat

  • 30 Octombrie 2020 16:37
Alegeri SUA 2020. Hackergate: Rușii au încercat spargerea conturilor de mail ale Partidului Democrat

Hackerii ruși au încercat de mai multe ori în acest an să spargă conturile de mail ale filialelor Partidului Democrat din statele americane California și Indiana, precum și ale unor think-tank-uri (institute de studii strategice) influente din Washington și New York, precizează Reuters, preluată de Agerpres si Digi24.ro

Tentativele de intruziune, dintre care multe au fost zădărnicite de Microsoft în cursul verii, au fost lansate de hackerii cunoscuți ca „Fancy Bear”, iar activitățile lor arată cum încearcă "intelligence"-ul rus să intervină în campania din SUA în vederea alegerilor din 3 noiembrie, informează Reuters care citează surse informate.

Grupul Fancy Bear, controlat de agenția rusă de informații militare, s-a aflat în spatele atacurilor asupra conturilor de e-mail ale taberei candidatei democrate Hillary Clinton în campania prezidențială din 2016, conform actului de acuzare din 2018 emis de Departamentul american al justiției.

Printre țintele vizate de hackeri se numără Centrul pentru progres american, Consiliul pentru relații externe și Fundația Carnegie pentru pacea internațională din Washington, dar și organizația Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros. Fundația a contribuit financiar substanțial la cauze prodemocratice și este luată în vizor în mod regulat de dezinformarea rusă, precum și de teoriile conspirației.

Serviciile secrete ruse, interesate în subminarea campaniei lui Joe Biden

Informațiile privind aceste activități ruse de piraterie informatică vin după un anunț de luna trecută al Microsoft, conform căruia Fancy Bear a încercat să atace peste 200 de organizații, multe având legătură cu alegerile din 2020.

Microsoft nu a comentat aceste informații.

În luna august, Oficiul directorului pentru informații naționale al SUA a spus că operațiunile ruse încearcă să submineze campania candidatului Joe Biden.

Ambasada Rusiei la Washington a asigurat că nu intervine în afacerile interne ale SUA și a respins orice legătură cu „Fancy Bear", invocând „fake news”.

La rândul ei, campania lui Trump nu a răspuns la mesaje, iar FBI a refuzat să comenteze.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău