Alegeri prezidențiale în Franța | Emmanuel Macron și șefa extremei drepte, Marine Le Pen, se vor confrunta în turul decisiv al scrutinului

  • 11 Aprilie 2022 09:24
Alegeri prezidențiale în Franța | Emmanuel Macron și șefa extremei drepte, Marine Le Pen, se vor confrunta în turul decisiv al scrutinului

Președintele francez în funcție, Emmanuel Macron, și șefa extremei drepte, Marine Le Pen se vor confrunta în turul decisiv al alegerilor prezidențiale din Franța, de peste două săptămâni, potrivit rezultatelor obținute ieri în primul tur.

Președintele în funcție Emmanuel Macron le-a mulțumit contracandidaților care au promis să-l sprijine în turul al doilea, anunțând o nouă metodă de lucru în viitorul mandat.

Lidera extremei drepte le-a cerut tuturor francezilor, care nu au votat ieri pentru Macron, să i se alăture.

Jean-Luc Mélenchon, liderul stângii radicale Franța Nesupusă, a făcut apel la blocarea extremei drepte în turul al doilea.

Cele două mari partide care au guvernat Franța timp de 60 de ani, socialiștii și republicanii, se văd pentru a doua oară eliminați din primul tur al competiției prezidențiale, cu scoruri rușinoase, în timp ce extremele, atât de dreapta, cât și de stânga continuă să câștige teren, notează Radio România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
22
Sun
23
Mon
24
Tue
24
Wed
21
Arhivă Radio Chișinău