Alegeri parlamentare în Rusia: Aplicația "Navalnîi" a dispărut din App Store și din Google Play

  • 17 Septembrie 2021 09:02
Alegeri parlamentare în Rusia: Aplicația

Aplicația "Navalnîi", care promova strategia "Smart Voting" de sprijinire a candidaților cel mai bine plasați în sondaje la alegerile parlamentare din Rusia, a dispărut din App Store și din Google Play - acuză reprezentanții opoziției ruse, într-un mesaj postat pe Telegram.

Potrivit Dojd TV, aplicația este încă disponibilă în Google Play dacă este accesată de pe calculator, însă versiunea mobilă a dispărut. Serviciul de supraveghere a comunicațiilor din Rusia (Roskomnadzor) ceruse anterior ca Apple și Google să elimine aplicația "Navalnîi" din magazinele lor online. Instituția a avertizat că nerespectarea acestei cerințe va fi considerată o interferență în alegeri - notează televiziunea Dojd.


Zilele trecute, furnizorii de servicii de telecomunicați din Rusia au început să blocheze și Google Docs, instrumentul Google folosit de susținătorii opozantului Aleksei Navalnîi pentru a le arăta alegătorilor care candidat este situat pe cea mai bună poziție pentru a-l putea învinge pe reprezentantul partidului de guvernământ, "Rusia Unită".


Amintim că în perioada 17-19 septembrie în Rusia au loc alegeri pentru Duma de Stat. Primele secții de votare pentru scrutinul parlamentar s-au deschis în regiunile Kamceatka și Ciukotka din Orientul Îndepărtat, la ora locală 08:00.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău