Alegeri locale în Italia: Se decide viitorul segmentului centru-dreapta

  • 03 Octombrie 2021 12:37
Alegeri locale în Italia: Se decide viitorul segmentului centru-dreapta

Cele mai importante nume de pe scena politică italiană, precum Mario Draghi, Matteo Salvini, Giorgia Meloni și Giuseppe Conte lipsesc de pe buletinele de vot la alegerile locale care au loc în Italia, transmite duminică dpa, potrivit Agerpres.

Alegerile locale de duminică și luni în 1.192 de municipalități din întreaga Italie, inclusiv în cele mai mari patru orașe - Roma, Milano, Napoli și Torino -, sunt extrem de importante ca test al stării de spirit pentru principalele partide de pe scena politică.

Cât de mulțumiți sunt italienii de politica guvernului privind pandemia de COVID-19 și restricțiile impuse? Pot beneficia partidele reprezentate în guvern de pe urma cifrelor bune privind rata infectării și vaccinarea populației? Ce se va întâmpla cu opoziția populară de extremă dreaptă? Mai presus de toate însă, votul celor peste 12 milioane de italieni care sunt chemați la urne ar putea decide viitorul segmentului centru-dreapta.

Liga, formațiunea de extremă dreaptă a revoltatului lider Matteo Salvini s-ar putea vedea într-un final depășită în dreapta spectrului politic de Fratelli d'Italia (Frații Italiei) conduși de Georgia Meloni.

Conform estimărilor, cele două partide sunt la egalitate: oricine obține un scor mai bun la nivel național își va asigura dreptul de a pretinde conducerea extremei drepte în politica italiană.
 
În afară de lupta pentru putere dintre Ligă și Forza Italia a lui Silvio Berlusconi - împinsă pe locul al treilea - pentru a conduce dreapta în viitor, va fi, de asemenea, interesant de văzut cum va reflecta votul italienilor percepția despre modul în care guvernul a gestionat criza coronavirusului.
 
Mișcarea populistă Cinci Stele (M5S, antisistem), care se arăta extrem de ambițioasă în urmă cu doar câțiva ani, riscă să fie perdantă la aceste alegeri. La cinci ani de la victoria sa în capitala Roma, primarul Virginia Raggi ar putea să nu mai obțină un mandat și este de asemenea probabil ca formațiunea să piardă și primăria orașului Torino.
 
Secțiile de votare sunt deschise duminică între orele 07:00 și 23:00 (05:00 - 21:00 GMT) și luni de la 07:00 la 15:00.
 
Dacă niciun candidat la funcția de primar nu obține majoritatea absolută în marile orașe, un al doilea tur de scrutin va fi organizat peste două săptămâni între primii doi candidați cel mai bine poziționați.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău