ALEGERI LOCALE 2015. Încălcări în campania electorală

  • 12 Iunie 2015 13:01
ALEGERI LOCALE 2015. Încălcări în campania electorală

În timpul campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 14 iunie, a fost constatat un număr îngrijorător de mare de încălcări comise de actorii electorali, se arată în raportul prezentat astăzi de Promo-Lex.

Observatorii organizației au documentat 42 cazuri de împărțire a cadourilor electorale și 39 de cazuri de folosire a resurselor publice.

De asemenea, Promo-LEX a stabilit că, din toți concurenții electorali doar 16 au depus rapoarte financiare la CEC, iar 15 au indicat venituri și cheltuieli. Potrivit observatorilor, 1554 cetățeni au contribuit, în perioada de raportare, cu fonduri la bugetele de campanie ale partidelor politice și blocurilor electorale. Aceștia au donat aproximativ 36,88 milioane lei. Rămân în continuare neclare sursele de finanțare indicate drept cotizații de membru.

Observatorii Promo-LEX au constatat că asigurarea logistică a secțiilor de votare rămâne o problemă serioasă. Totodată, deși au fost raportată organizarea de către Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a 33 seminare pentru funcționarii electorali, numărul persoanelor instruite rămâne în continuare redus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău