Alegeri Islanda | Partidul de guvernământ se clasează pe primul loc

  • 29 Octombrie 2017 05:21
Alegeri Islanda | Partidul de guvernământ se clasează pe primul loc

Partidul Independenței s-a clasat pe primul loc la alegerile parlamentare anticipate desfășurate sâmbătă în Islanda, potrivit primelor rezultate parțiale consemnate de Reuters. Formațiunea conservatoare aflată la guvernare a obținut 26% din voturi, cu trei procente mai puțin decât la scrutinul de anul trecut, ceea ce nu îi garantează că va primi mandatul pentru formarea unui nou guvern.

Pe locul al doilea se află principala coaliție de opoziție, mișcarea Stânga-Verzii, cu 17%, urmată de Partidul Social-Democrat, cu 13%, aproape dublul rezultatului precedent, relatează Agerpres.

Rezultatele finale sunt așteptate duminică.

A fost a patra oară când alegătorii islandezi au fost chemați la urne pentru desemnarea unui nou legislativ, după criza financiară din 2008. Guvernul rezultat din alegerile din octombrie 2016 a demisionat în urma dezvăluirilor din așa-numitele Panama Papers și a fost înlocuit în ianuarie de cabinetul lui Bjarni Benediktsson. Acesta a convocat un nou scrutin după retragerea din coaliția guvernamentală tripartită a formațiunii minoritare Viitorul Luminos, menționează agențiile internaționale de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău