Alegeri în Ucraina | Kievul a înființat 101 secții de votare în străinătate pentru scrutinul prezidențial

  • 26 Martie 2019 10:05
Alegeri în Ucraina | Kievul a înființat 101 secții de votare în străinătate pentru scrutinul prezidențial

Ucraina a înființat un număr total de 101 secții de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale programate să aibă loc la 31 martie, a anunțat luni Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Kiev, citată de agenția de presă Xinhua și publicația Ukrainska Pravda, transmite Agerpres.

Un total de 420.342 de buletine de vot au fost trimise la secțiile de votare din afara Ucrainei, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Comisiei electorale ucrainene.

Ucraina, care are aproximativ 29,8 milioane de alegători cu drept de vot, a tipărit peste 30,4 milioane de buletine de vot pentru alegerile prezidențiale.

În ziua alegerilor, ucrainenii sunt convocați să voteze la 29.800 de secții de vot în 199 districte electorale de pe teritoriul țării aflat sub controlul autorităților de la Kiev, exceptând o parte din regiunile Lugansk și Donețk, controlate de către separatiștii proruși.

La solicitarea Ministerului de Externe ucrainean, Comisia electorală de la Kiev a închis toate secțiile de votare în Rusia, notează Ukrainska Pravda.

Potrivit diverselor sondaje de opinie, președintele în exercițiu Petro Poroșenko, politiciana de opoziție Iulia Timoșenko, fost premier, și actorul Volodimir Zelenski sunt considerați primii trei favoriți printre cei 39 de candidați înscriși în cursa prezidențială din Ucraina. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău