Alegeri în Rusia | Moscova a încălcat dreptul internațional deschizând secții de votare în Transnistria (Promo-LEX)

  • 18 Martie 2018 12:50
Alegeri în Rusia | Moscova a încălcat dreptul internațional deschizând secții de votare în Transnistria (Promo-LEX)

Organizarea alegerilor prezidențiale ruse în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, are loc prin încălcarea dreptului internațional și a drepturilor omului avertizează Asociația Promo-LEX.

Experții acuză autoritățile de la Moscova de lipsă de coordonare cu cele de la Chișinău a deschiderii celor 24 de secții de votare pe teritoriul regiunii transnistrene.

Asociația Promo-LEX regretă modul în care s-a decis constituirea și funcționarea celor 24 secții de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

„Considerăm că aceste acțiuni, care nu par să fie coordonate cu autoritățile Republicii Moldova, sunt  contrare cutumelor diplomatice și vin să confirme o dată în plus că anume Federația Rusă deține controlul de facto asupra administrației regiunii transnistrene.” se arată într-un comunicat emis de Asociația Promo-Lex.

Totodată, autoritățile ruse, care continuă, potrivit Promo-Lex, să ofere suport și să exercite controlul politic, diplomatic, economic, social, militar și mediatic foarte generos și necondiționat în regiunea transnistreană, refuză executarea Hotărârilor Curții Europene pentru Drepturile Omului invocând lipsa jurisdicției asupra acestui teritoriu și lipsa controlului asupra administrației de la Tiraspol.

Amintim că pe18 martie au loc alegeri prezidențiale în Rusia și la care actualul președinte Vladimir putin candidează pentru un al patrulea mandate. Alegerile coincide cu marcarea a patru ani de la semnarea tratatului de anexare a Peninsulei ucrainene Crimeea de către Federația Rusă, la două zile după un referendum considerat ilegal de Kiev și Occident.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:1,54 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău