Alegeri în România! 34.000 de polițiști și jandarmi asigură paza secțiilor de votare

  • 17 Noiembrie 2014 08:03
Alegeri în România! 34.000 de polițiști și jandarmi asigură paza secțiilor de votare

34.000 de polițiști și jandarmi vor asigura paza și protecția secțiilor de votare. Purtătorul de cuvânt al MAI spune că persoanele care încalcă legea electorală riscă sancțiuni.

Aproape 60.000 de angajați ai MAI acționează astăzi în țară pentru buna desfășurare a scrutinului prezidențial. 

Dintre aceșia, 34.000 de polițiști și jandarmi vor asigura exclusiv paza și protecția secțiilor de votare. 
 
Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat că persoanele care încalcă legea în ziua votului riscă sancțiuni. 
 
"Continuarea propagandei electorale astăzi, în ziua votului, precum și sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat se sancționează cu amendă cuprinsă între 1500 și 4500 de lei. Cu aceeași amendă se sancționează și persoanele care consumă sau comercializează băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare. 
 
"Se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani persoanele care votează fără a avea acest drept, votează de două sau de mai multe ori, introduc în urmă mai multe buletine de vot, folosesc un buletin de vot fals sau un act de identitate fals. Aceeași pedeapsă se aplică cetățenilor care împiedică prin orice mijloace liberul exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, precum și persoanelor care oferă bani, bunuri sau alte foloase în scopul determinării alegătorilor să voteze sau să nu voteze un anumit candidat", a mai spus  Monica Dajbog.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău