Alegeri în Germania | Candidatul conservator Armin Laschet comite o gafă la vot

  • 26 Septembrie 2021 18:07
Alegeri în Germania | Candidatul conservator Armin Laschet comite o gafă la vot

Armin Laschet, liderul conservatorilor cancelarului Angela Merkel, a comis duminică o gafă majoră la votul din cadrul alegerilor legislative, omițând să își ascundă buletinul de vot în fața camerelor, așa cum cere codul electoral, relatează AFP.

Armin Laschet, care a mai făcut și alte greșeli în timpul campaniei electorale pentru alegerile care vor stabili cine o va înlocui pe Angela Merkel în fruntea guvernului, nu și-a îndoit cum trebuie buletinul de vot pe care fiecare alegător german trebui să bifeze două X-uri pentru cele două voturi de care dispune.

Rezultatul a fost că, în momentul în care a introdus buletinul în urnă, în fața camerelor de filmat, toată lumea a putut vedea că a bifat două X-uri pentru partidul său, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), deși votul trebuie să fie secret, conform legislației germane. El a votat în circumscripția sa, Aachen.

Alegătorul trebuie "să își împăturească buletinul astfel încât să nu i se vadă votul", menționează codul electoral.

Președintele Comisiei Electorale, Georg Thiel, a scris totuși pe Twitter că buletinul de vot al lui Laschet este considerat valid pentru că a fost introdus în urnă. Cazul a fost totuși în atenția presei duminică, în timp ce germanii continuă să meargă la urne.

Armin Laschet a mai comis o gafă care l-a costat scump în privința popularității în timpul inundațiilor devastatoare din vestul țării în iulie.

Camerele de filmat l-au surprins râzând, în plan secund, în timp ce președintele german Frank-Walter Steinmeier susținea un discurs în regiunile afectate de inundații, care au făcut 180 de morți și au provocat pagube imense.

Rezultatele scrutinului, care sunt așteptate la ora locală 18.00 (16.00 GMT), se anunță strânse între social-democrați și conservatori.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău