Alegeri Germania | Social-democrații i-au ajuns din urmă pe conservatorii Angelei Merkel pentru prima oară din 2017

  • 22 August 2021 12:56
Alegeri Germania | Social-democrații i-au ajuns din urmă pe conservatorii Angelei Merkel pentru prima oară din 2017

Cu cinci săptămâni înainte ca germanii să meargă din nou la urne, social-democrații (SPD) i-au ajuns din urmă pe conservatorii Angelei Merkel, potrivit unui sondaj publicat duminică, relatează dpa citată de Agerpres. Este pentru prima dată din aprilie 2017 când ambele partide au ajuns la același grad de sprijin în sondajul efectuat de institutul INSA.

Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și aliata sa bavareză CSU au scăzut cu trei puncte procentuale ajungând la cel mai scăzut nivel măsurat vreodată de INSA - 22%. SPD, pe de altă parte, a crescut cu două puncte procentuale, ajungând la același nivel.

Sondajul de duminică indică o nouă creștere pentru SPD, care i-a depășit pe Verzi într-un sondaj al aceluiași institut publicat săptămâna trecută.

Potrivit sondajului comandat de Bild am Sonntag, Verzii au mai scăzut un punct procentual și au ajuns la 17%. Cifrele date publicității de INSA arată că Democrații liberi (FDP) și Alternativa pentru Germania (AfD), de extremă dreapta, au câștigat câte un punct procentual, ajungând la 13% și respectiv 12%. Extrema stânga, Die Linke, a rămas stabilă la 7%.

Eșantionul INSA a fost de 1.352 de respondenți care au fost intervievați între 16 și 20 august, marja de eroare fiind de 2,8 puncte procentuale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău