Alegeri | Declarațiile lui Dodon referitor la Crimeea sunt periculoase

  • 26 Octombrie 2016 16:04
Alegeri | Declarațiile lui Dodon referitor la Crimeea sunt periculoase

Declarațiile liderului socialiștilor Igor Dodon referitor la recunoașterea anexării Crimeii de Rusia pot fi periculoase pentru relațiile Republicii Moldova cu vecinii, consideră analiștii politici. Potrivit acestora, dacă Igor Dodon ajunge șeful statului, asemenea declarații ar putea afecta relațiile moldo-ucrainene și destabiliza și mai mult procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Liderul PSRM Igor Dodon, candidat la alegerile prezidențiale, a declarat în cadrul unor dezbateri electorale că peninsula Crimeea ar aparține Federației Ruse. Aceste declarații au provocat critici din partea diplomaților ucraineni.

În același timp, experții menționează pericolul unor asemenea declarații pentru relațiile moldo-ucrainene, mai ales dacă Igor Dodon va fi ales în funcția de președinte.

Asemenea declarații reprezintă poziția Moscovei și nicidecum interesele Republicii Moldova, pentru că de Ucraina depind multe lucruri importante pentru Chișinău, în special reglementarea conflictului transnistrean, susține editorialistul Nicolae Negru.

Și analistul politic Ion Tăbârță susține că asemenea declarații pot perturba relațiile Republicii Moldova cu vecinii.

Amintim că ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova Ivan Gnatișin a reacționat  la declarațiile lui Igor Dodon, îndemnând politicienii de la Chișinău să nu speculeze pe această temă și amintind că și Republica Moldova se confruntă cu probleme teritoriale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău