Alegeri Bulgaria | Premierul de la Sofia va demisiona dacă învingător va ieși candidatul socialiștilor

  • 13 Noiembrie 2016 20:22
Alegeri Bulgaria | Premierul de la Sofia va demisiona dacă învingător va ieși candidatul socialiștilor

Premierul Bulgar Boiko Borisov a reiterat duminică intenția de a demisiona dacă Țețka Țatceva, candidata la președinție pe care o susține, pierde cursa în favoarea candidatului sprijinit de socialiști, Rumen Radev, informează Novinite.

"Vă imaginați cum ar fi să ies mâine și să spun că m-am răzgândit?" a declarat Borissov după ce și-a exprimat opțiunea de vot în cadrul celui de-al doilea tur al scrutinului prezidențial.

Borisov a anunțat că va demisiona dacă Țatceva pierde primul tur de scrutin, însă a amânat decizia până după al doilea tur.

"GERB [Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei] nu va rămâne la putere nici măcar o secundă dacă pierdem azi (duminică)", a spus premierul bulgar, aflat la jumătatea mandatului. DE asemenea, a mai subliniat că nu va participat nici la formarea unui alt guvern în cadrul mandatului actualului Parlament dacă Țatceva pierde alegerile.

"Dacă vom avea sau nu o criză politică depinde de populație", a mai spus Borissov.

Dacă premierul demisionează, parlamentul bulgar rămâne în funcție chiar dacă partidele nu reușesc să ajungă la o înțelegere cu privire la formarea unei coaliții de guvernare. Decizia de a dizolva parlamentul și a convoca alegeri anticipate aparține președintelui bulgar.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău