Alegeri Bulgaria | În Bulgaria sunt în desfășurare alegeri prezidențiale

  • 06 Noiembrie 2016 14:13
Alegeri Bulgaria | În Bulgaria sunt în desfășurare alegeri prezidențiale

În Bulgaria sunt în desfășurare alegeri prezidențiale, considerate un test de încredere în premierul Boiko Borisov. Sondaje neoficiale arată că, după primele ore de vot, conduce candidatul opoziției socialiste.

Deși publicarea unor astfel de date este permisă doar la închiderea urnelor, două site-uri au găsit căi de ocolire a restricției, după cum transmite, din Sofia, corespondentul RRA.

Cele peste 12.400 de secții în Bulgaria au fost deschise la ora 7:00 și vor fi închise la ora 20:00, când vor fi anunțate și primele rezultate din sondajele efectuate de cinci agenții. Cele peste două milioane de emigranți bulgari vor putea vota în 325 de secții, din 71 de țări. Până la această oră, nu au fost semnalate incidente deosebite. Votul este obligatoriu, dar nu sunt prevăzute sancțiuni. În 500 de secții se va putea vota, într-un mod experimental, cu mașini.

În alegerile pentru președinte și vicepreședinte participă 21 de perechi. Favoriți ai cursei sunt candidata partidului centrist GERB, al premierului Borisov, președinta Parlamentului, Țețka Țaceva, și candidatul opoziției socialiste, ex-comandantul aviației militare generalul Rumen Radev. Urmează candidatul Blocului Naționalist, Karakaceanov, cel al partidului ABV, Kalfin, și omul de afaceri Mareșki. Cel mai probabil, peste o săptămână va avea loc un al doilea tur, cu primii doi clasați. În pofida interdicției, site-urile epicenter.bg și clubz.bg vor face publice, în cursul zilei, rezultatele unor sondaje sub forma unui raliu și a unei curse de zebre colorate. Primul sondaj arată un avantaj de 4 puncte în favoarea generalului Radev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău