Alegeri Austria | Candidatul independent Alexander Van der Bellen a câștigat

  • 05 Decembrie 2016 08:21
Alegeri Austria | Candidatul independent Alexander Van der Bellen a câștigat

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a salutat victoria lui Alexander Van der Bellen la alegerile prezidențiale din Austria, apreciind că aceasta va contribui la păstrarea unității Europei, transmite AFP.

El a declarat într-un comunicat că "în timp ce Europa se confruntă cu numeroase și dificile provocări, continuarea contribuției constructive a Austriei la căutarea de soluții comune și la menținerea unității europene va rămâne primordială".

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a salutat la rândul său rezultatul alegerilor prezidențiale din Austria ca o "înfrângere grea a naționalismului și populismului anti-european".

Alegătorii austrieci au transmis un semnal clar pro-european, a considerat președintele Franței, Francois Hollande, citat de DPA.

Candidatului independent Alexander Van der Bellen a obținut peste 53 la sută în alegerile prezidențiale din Austria. Candidatul de extremă dreaptă, Norbert Hofer, și-a recunoscut înfrângerea, obținând, potrivit rezultatelor parțiale, puțin sub 47% din voturi, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău