Alegeri 2016 | Votul începe în câteva ore în diaspora

  • 29 Octombrie 2016 20:19
Alegeri 2016 | Votul începe în câteva ore în diaspora

Procesul de vot la alegerile președintelui Republicii Moldova va începe în Japonia și se va încheia în Statele Unite ale Americii. Peste tot în lume secțiile de votare sunt deschise în intervalul de timp 07.00-21.00, dar diferența o face fusul orar, transmite IPN.

Moldovenii din Japonia vor merge primii la vot, la singura secție de votare deschisă la Tokyo. Procesul de vot va începe când în Moldova va fi miezul nopții, iar o oră mai târziu se va deschide și secția de votare din Beijing, China.

Când la Chișinău va fi ora două dimineața, la secțiile de votare sunt așteptați cetățenii moldoveni din orașul rusesc Krasnoyarsk, Federația Rusă. Cu două ore mai târziu, se vor deschide secțiile de votare în orașul Nijnevartovsk.

În Azerbaidjan, secția de la Baku se va deschide la ora 05.00, ora Chișinăului. Începând cu ora 06.00, vor merge la vot moldovenii stabiliți în orașele rusești Moscova, Soci, Kursk și Sankt-Petersburg, dar și moldovenii din Turcia – la secțiile de votare deschise la Ankara, Istanbul și Antalya. La aceeași oră se va deschide secția de votare din Doha (Qatar) și la Minsk (Belarus).

Concomitent cu secțiile de votare din Republica Moldova, la ora 7:00, se vor deschide secțiile de votare din  România, Bulgaria, Grecia, Estonia, Letonia, Lituania, Israel și Ucraina.

Cu o oră mai târziu vor putea vota și moldovenii din Ungaria, Polonia, Franța, Germania, Cehia, Austria, Regatul Țărilor de Jos, Suedia, Spania, Monaco, Belgia, Elveția și Italia. Când în Moldova va fi ora 09.00, se vor deschide secțiile de votare în Irlanda, Marea Britanie și Portugalia.

Pe teritoriul Canadei și Statelor Unite ale Americii procesul de vot va începe când în Moldova va fi ora 13.00 și se va încheia pe 31 octombrie, ora 06.00 dimineața, ora Moldovei.

În total, pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, peste hotare au fost deschise 100 de secții de votare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău