Alegeri 2016 | Ședință extraordinară la CEC

  • 22 Octombrie 2016 13:16
Alegeri 2016 | Ședință extraordinară la CEC

Comisia Electorală Centrală se întrunește sâmbătă, 22 octombrie, într-o ședință extraordinară cu începere de la ora 14.00.

Comisia Electorală Centrală are programată o nouă ședință extraordinară la care urmează a fi examinate nu mai puțin de 13 chestiuni.

Printre acestea se află și cea cu privire la raportul privind veniturile și cheltuielile din campania electorală a lui Andrei Năstase (Platforma DA)care și-a încetat calitate de concurent electoral odată cu retragerea din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu (PAS).

De asemenea, membrii CEC urmează examineze patru contestații depuse de concurenții electorali: două din partea lui Marian Lupu (PDM) și altele două din partea lui Igor Dodon (PSRM). Marian Lupu contestă neraportarea tuturor cheltuielilor în campanie din partea lui Igor Dodon și Maia Sandu, iar Igor Dodon are aceleași acuzații față de Marian Lupu și Maia Sandu.

Totodată, CEC urmează să acrediteze mai mulți observatori internaționali din partea Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO), Institutului Republican Internațional (IRI), Ambasadei SUA în Republica Moldova și altele.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău