Alegeri 2016 | PAS a depus la CEC peste 170 de contestații din partea cetățenilor din diasporă

  • 16 Noiembrie 2016 12:07
Alegeri 2016 | PAS a depus la CEC peste 170 de contestații din partea cetățenilor din diasporă

Peste 170 de contestații din partea cetățenilor din afara țării care nu au putut vota la alegerile din 13 noiembrie au fost depuse în această dimineață la Comisia Electorală Centrală de la Chișinău.

Potrivit membrului Biroului politic național al partidului Acțiune și Solidaritate, Dan Perciun, acestea vin să complementeze alte peste 3000 de contestații, depuse la birourile electorale din diasporă de către cetățenii Republicii Moldova, chiar în ziua alegerilor.

Semnatarii contestațiilor acuză autoritățile de incompetență și de faptul că li s-a obstrucționat dreptul la vot, garantat prin Constituție. 

”Vom continua să depunem toate eforturile legale necesare pentru a demonstra cu probe fraudarea alegerilor din 13 noiembrie”, a declarat Dan Perciun.

Amintim că președinta PAS, Maia Sandu, care s-a situat pe locul secund la scrutinul de duminică a cerut invalidarea alegerilor pe motiv că acestea au fost fraudate. Ea a inițiat o petiție pentru ca rezultatele alegerilor din 13 noiembrie să fie declarate nule și și-a îndemnat susținătorii să o semneze on-line.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău