Alegeri 2016// Mihai Ghimpu s-a lansat oficial în campania electorală, în Piața Unirii

  • 02 Octombrie 2016 20:04
Alegeri 2016// Mihai Ghimpu s-a lansat oficial în campania electorală, în Piața Unirii

Candidatul liberal la funcția de președinte Mihai Ghimpu s-a lasnat oficial în campania electorală. Evenimentul a avut loc în Piața Unirii din Iași, România, și reprezintă o premieră pentru partidele politice din Republica Moldova și România.

”Țara noastră este România și pentru asta vom lupta. Basarabia nu a existat ca stat aparte niciodată.  Republica Moldova nu are resurse de a trăi pe propriile picioare. Noi trăim doar pe sprijinul României și a Uniunii Europene. Cheltuielile bugetare sunt mai mari ca veniturile. Singura noastră bogăție sunt pământurile șii oamenii. Indeendența Moldovei a devenit un lux pe care nu ni-l mai putem permite. Unirea cu România este calea cea mai scurtă către Uniunea Europeană și NATO”a menționat în discursul său Mihai Ghimpu.

Institurirea unui Consiliu al Înțelepților pe lângă președintele țării, privind realizarea unei strategii de unire a celor două maluri de Prut, reconstruirea podurilor peste Prut, construirea segmentului de cale ferată europeană în Republica Moldova sunt câteva dintre obiectivele care urmează a fi îndeplinite de către Mihai Ghimpu, dacă va fi ales președinte.

Sloganul de campanie alcandidatului liberal la funcția de președinte este„Uniți pentru Unire!”

La noi există diferiți oameni cu mentalitate sovietică, rusă. Avem chiar și partide pro ruse și nu doar partide dar avem și cetățeni care ne spun că dacă ești român, dute peste peste Prut, în România că aici este Moldova. AM ales acest loc pentru lansarea în campanie din două considerente. La Iași, Piața Unirii, aisi s-a pornit lupta pentru unificarea românilor. Și al doilea considerent, noi suntem acasă” a declarat liberalul Mihai Ghimpu într-un interviu pentru Radio Iași.

Până acum s-au mai lansat oficial în campania electorală  democratul Marian Lupu, Dumitru Ciubașenco din partea Partidului Nostru, socialistul Igor Dodon și liderul PPEM Iurie Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău