Alegeri 2016 // Marian Lupu: Sunt moldovean și mă mândresc cu asta

  • 30 Septembrie 2016 16:35
Alegeri 2016 // Marian Lupu: Sunt moldovean și mă mândresc cu asta

Candidatul Partidului Democrat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Marian Lupu, s-a lansat oficial, astăzi, în campania electorală.

El a declarat că Republica Moldova se confruntă cu probleme mari, dar are și oportunități. Marian Lupu a pledat pentru o economie mai puternică, beneficiind de procesul de integrare europeană, susținând că este un susținător convins al integrării europene.

Candidatul PDM a declarat că prin integrarea Europeană a Republicii Moldova va beneficia de o reformă sistemică. Marian Lupu susține că reformele în justiție încep să funcționeze, referindu-se la reținerea, săptămâna trecută, a 15 judecători. Marian Lupu a declarat că în calitate de președinte va întreprinde acțiuni concrete pentru a soluționa problema corupției, anunțând ”război total” acestui flagel. 

Marian Lupu a declarat că în calitate de președinte va crea o comisie internațională pentru a investiga corupția de la guvernare în Republica Moldova, va numi un grup format din avocați și profesori de drept pentru a monitoriza sistemul de integritate. ”Nimeni nu va îndrăzni să facă avere ilegală din funcția publică... Voi ruga înalții comisari din UE să vină în RM și să acționeze prin oficiul meu, prin oficiul președintelui pentru a ne asigura că națiunea nostră întrunește aceleași standarde ale decenței și transparenței iar asistența europeană este valorificată transparent și eficient în folosul țării și a cetățenilor săi”.

”Sunt Moldovean și mândresc cu asta. Pentru mine contează o conviețuire frățească cu toate minoritățile etnice - aceasta este și calea pentru soluționarea diferendelor mai vechi”, a mai declarat Marian Lupu.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău